Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tűzoltógépjármű átadása Vámosmikolán

2009.12.18

2009. december 18-án Vámosmikolán a Szabadidőközpont előtt adták át és áldották meg ünnepélyes körülmények között az Önkéntes Tűzoltóság új tűzoltógépjárművét és motorcsónakját.

 

A Szabadidőközpont előtti kis területen sorakoztatta fel az Önkéntes Tűzoltóság a vadonatúj gépjárműfecskendőjét és rohamcsónakját. Az időjárás most nem volt kegyes az érintettekhez, bár már sütött a nap, de a mínusz 10 fokos hideg azonban nem befolyásolta a lánglovagokat, a résztvevők és az egész ünnepség hangulatát.

 

A szerátadáson jelen volt Harrach Péter országgyűlés alelnöke, Balogh László a Létesítményi és Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetségének elnöke, Miakich Gábor a Pest Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Bárdi Alex polgármester, természetesen itt voltak a tűzoltóságot támogató cégek vezetői, a környező tűzoltóságok parancsnokai és tagjai, a társszervek vezetői, a tűzoltóság működési területének polgármesterei, az egyházak képviselői.

 

A rendezvény moderátora Simon Krisztán tűzoltóparancsnok volt. Felkérésére Harrach Péter országgyűlés alelnöke mondott rövid ünnepi beszédet. Az alelnök úr ezúttal is nagy elismeréssel szólt a tűzoltók helytállásáról, munkájáról. A szakmai és technikai fejlesztések kapcsán igen pozitívan értékelte a tűzoltóság elmúlt éveit.

Ezt követően Bárdi Alex polgármester tartott beszédet, majd ajándéktárgyakkal ismerte el a tűzoltóság tagjainak munkáját. 

Ezt követően Molnár Péter tűzoltó gitárral kísért nagysikerű „Tűzoltó” dalát hallgathatták a résztvevők.

 

Simon Krisztán tűzoltóparancsnok a Tűzoltóság Díszoklevelével tüntette ki azokat a személyeket, akik a Tűzoltóságnak nyújtott önzetlen, kiemelkedő támogatásukkal, az Ipoly-völgye településeinek tűzvédelmét segítették.

Díszoklevelet vehettek át:

-         Harrach Péter országgyűlés alelnöke

-         Bárdi Alex polgármester

-         Ordasi József a Mono Ipolyfabric Kft. ügyvezető igazgatója

-         Bagi Gábor az AC Plymovent Kft. ügyvezetője

-         Sztankovics Nándor az Ipolyvölgye MGSZ Ipari ágazatának vezetője

-         Papi Zoltán a Né & Pa Kft. vezetője

-         Kiss László az Ipoly Erdő Rt. Igazgatója

-         Hoffmann András az Ipoly Erdő Rt. Kemencei erdészetének vezetője

-         Kurucz János a Dipol Sk Kft. ügyvezetője

 

A tűzoltóparancsnok ismertette a Tűzoltóság működési területének 2010. január 01-től történő kibővítését Ipolydamásd település és közigazgatási területére, majd Rományik Ferenc Ipolydamásd polgármesterének Emléklapot adott át a jeles időpont alkalmából.

 

Balogh László a Létesítményi és Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetségének elnöke a Szövetség Érdemkeresztjének polgári tagozat ezüst fokozatával tüntette ki Ordasi Józsefet a Mono Ipolyfabric Kft. ügyvezető igazgatóját, a Vámosmikolai Tűzoltóság segítésének és támogatásának elismeréséül.

 

Az ünnepség hátralévő részében Kalácska Ferenc Római Katolikus plébános, Matyó Lajos református lelkész, Lajtos János Evangélikus lelkész megáldotta az új tűzoltóautót és motorcsónakot, valamint az azokat használó tűzoltókat.

 

Az ünnepséget színesítette, és ezúton mondunk köszönetet a Ferihegyi Repülőtér Katasztrófavédelmi Igazgatóság díszőrségének. Együd Rebeka 3. osztályos és Pálinkás Bálint 8. osztályos tanulónak a versmondásért, Koczó Józsefnek a Vámosmikolai Általános Iskola igazgatójának a versmondók felkészítéséért.  

 

Az eseményt záró állófogadáson Simon Krisztán tűzoltóparancsnok mondott pohárköszöntőt.

 

 

A mappában található képek előnézete Tűzoltógépjármű átadása Vámosmikolán